Een B2B platform

Pieter Van Peteghem
B2 B header blog

Een online platform dat de noden van jouw klant en jouw bedrijf matcht

Door in te zetten op gestroomlijnde processen, geautomatiseerde communicatie en effectieve interactie draait jouw onderneming vlotter, worden jouw klanten worden beter bediend én stijgt jouw verkoop.

Cloet Mockup 2 e1676983606274
Het B2B-platform dient bij Cloet vooral als online verkoopskanaal dat koppelt met hun ERP pakket.

In hoofdzaak is het platform er om processen te automatiseren en interactie doelgerichter te maken. Zo bespaart men (vaak repetitief en energierovend) werk bij zowel de klanten als jouw bedrijf.

De voordelen

En waarom heb je dat dan juist nodig? We lijsten enkele voordelen op.

 • Klantgericht & persoonlijk
  Jouw klant heeft een persoonlijke login waardoor het platform zich anders kan tonen of zelfs gedragen. Zo spelen we in op hun noden of dat deel van het platform/aanbod waar bij hen interesse voor is.
 • Geïntegreerd
  Het platform is verantwoordelijk voor de interactie met jouw klanten. Door te integreren met jouw CRM of ERP zorgen we ervoor dat we de kracht van elke tool zo veel mogelijk benutten.
 • Inzicht
  Elke stap van jouw klanten binnen het platform helpt jou om een beter inzicht te krijgen in trends en de markt. Op die manier kan je inspelen op macro (de markt) en micro (de klant) niveau.
 • Gebruiksvriendelijk
  We matchen de look & feel van het platform met jouw huisstijl, op die manier voelt het herkenbaar aan. De interface werkt intuïtief en begeleidt door duidelijke richtlijnen en/of boodschappen.
Mockup vanderpoorten 1 1

Een B2B handelsplatform voor Vanderpoorten

De klanten van Vanderpoorten plaatsen veelal gelijkaardige bestellingen. Het platform combineert voorgaande bestellingen, inzichten uit algemene verkoop en aanbiedingen tot een persoonlijke aanbieding die volledig of per product kan besteld worden vanuit één helder scherm.

De koppeling met hun ERP, in dit geval Food IT solutions, zorgt voor een geïntegreerd verhaal dat past binnen de bestaande processen.

Wij gingen aan het werk met enkele klanten


EC Rent NV

Door implementatie van het platform voor EC Rent NV zijn we erin geslaagd om de processen binnen zowel de afdeling aankoop, verkoop als logistiek bij te sturen om zo de medewerkers een actievere en creatievere rol toe te kennen.

Het systeem is in staat om te ondersteunen en waar het kan ook te voorspellen hoe aan- en verkoop maar zelfs logistiek en administratie gecombineerd kan worden.

Cloet

Het B2B-platform bij Cloet integreert mooi met hun ERP pakket.

Zo verandert niks in het dagdagelijkse proces voor de medewerkers maar krijgen de klanten, dankzij een gebruiksvriendelijke en herkenbaar laag, een handige tool om hun aankoop te plaatsen en op te volgen.

Feral

De online configurator voor stalen ramen en deuren laat de klanten van Feral toe om heel snel de visuele feedback te krijgen rond zijn/haar product.

Voor Feral maakt het platform, dankzij de gedetailleerde parameters binnen de configurator, automatisch een gedocumenteerde en heel correcte offerte op maat voor hun klant. De integratie met Teamleader en hun CRM + salesflow laat toe om de salesorganisatie binnen Feral digitaal te versterken.

Cracks Living Like this