Waarom wij kiezen voor Craft CMS: performantie en flexibiliteit

Astrid Delmeulle
DSC03322
Waarom Craft CMS?

Je mag veel verwachten van een content management systeem. Dan doen wij ook, en juist daarom kiezen we heel bewust voor Craft CMS.

Een content management is de motor achter een dynamische website. Het biedt de beheerders flexibiliteit binnen een gebruiksvriendelijke interface om de website met voldoende vrijheid binnen een bepaalde structuur inhoudelijk vorm te geven.

Het helpt om complexiteit - in techniek, structuur of flow - tot een minimum te herleiden voor zowel de bezoeker als beheerder. Het resultaat is een performante website die vlot werkt aan de voor- en achterkant.

Doorheen de afgelopen jaren gingen we aan de slag met verschillende CMS’en maar we durven te stellen dat Craft CMS een krachtig antwoord biedt op al onze vragen, en die van onze klanten.

Wat is Craft CMS?

Craft CMS is een krachtig en gebruiksvriendelijk content management systeem dat inzet op security, gebruiksgemak, veelzijdigheid en flexibiliteit voor bezoekers, bedenkers, beheerders en gebruikers van een website.

Het principe achter Craft is eenvoudig: je bouwt elke website op maat, maar met de bouwstenen die Craft voorziet. Zo moet je (en wij) niet steeds van nul vertrekken én hoeven er geen toegevingen te gebeuren inzake vorm, gedrag, doelstellingen, boodschap of functionaliteiten.

Je back-end systeem wordt volledig op maat ingericht. Jullie bepalen, samen met ons, welke inhoud, relaties en velden beschikbaar zijn, hoe die aan elkaar verbonden zijn en hoe die er aan de voorkant uitkomen. Dit kan dus helemaal opgebouwd worden in functie van je website en bij uitbreiding je organisatie en merkverhaal.

Wat zijn de voordelen van Craft CMS?

Afhankelijk van welke bril je draagt kan je andere troeven benoemen. En dat is straf, want veel andere content management systemen zetten al hun troeven in op 1 doelgroep. Zo heeft Drupal een sterk technisch fundament maar kan de achterkant complex zijn en biedt WordPress dan weer een intuïtief beheerssysteem, de techniek erachter staat soms wat op losse schroeven.

Craft discrimineert niet.

Beheersbaarheid en flexibiliteit

 • Rollen & rechten - Out of the box met een handig systeem voor het toekennen en beheren van gebruikersrollen- en rechten.
 • Eenvoudig - De interface van het beheersysteem is eenvoudig en intuïtief.
 • Live preview - Je krijgt live te zien wat de impact van jouw aanpassingen is, nog voor het publiceren
 • Image editor - Bijsnijden, focuspunt instellen, draaien ea wordt mogelijk gemaakt vanuit een eenvoudig beheer, incl copyright en alt-tekst
 • Dynamische blokkendoos - Je kan als beheerder pagina's dynamisch opbouwen. Hierdoor ben je helemaal vrij in het bepalen van welke content er te zien is op welke pagina.
 • Meertalig - Het toevoegen en beheren van meerdere talen kan heel vlot. Je bepaalt zelf of je (a)symmetrisch aan de slag gaat
 • Multisite - Je kan meerdere sites vanuit één installatie beheren
Craft CMS live preview

Performantie en veiligheid

 • Snel - Dankzij doordachte caching, compressie en andere mogelijkheden wordt de laadtijd beperkt
 • SEO - Vlot beheer ifv leesbare url’s, metatags, sitemap, redirects, social tags…
 • Security - Craft beschikt over heel wat maatregelen. Denk aan CSRF token validatie, preventie van SQL injectie & XSS, throttling maar ook security audits ea

Geen compromissen op vlak van design

 • Op maat - Jouw website kan 100% op maat gedesigned worden.
 • Vrijheid - Vorm, gedrag en functionaliteiten kunnen vrij bepaald worden. Het CMS legt geen restricties op. Zo kan UX & UI helemaal aangepast worden in functie van jouw doelstellingen en die van de bezoeker.

Waarom ontwikkelaars fan zijn van Craft CMS

 • Geen open source, wel vrij beschikbaar - Enerzijds kan en wil de community bijdragen, anderzijds komt het commercieel gedachtegoed de levensduur en kwaliteit ten goede
 • Sterke basis - Craft bouwt verder op Yii, een vertrouwde open source technologie
 • Flexibiliteit - Het systeem laat je zelf toe om jouw architectuur te bepalen. Zo werkt Craft CMS de ene keer een headless CMS, de andere keer let server-side rendering
 • Community - Een grote community rond het cms zorgt voor interessante features en groei
 • Plugins - Er is een uitgebreide store waar je kant en klare plugins kan vinden
 • Gedocumenteerd - Het CMS komt met een duidelijke documentatie over wat, hoe en waarom
 • Koppelingen - Integraties met ERP, CRM, kassa of andere systemen

In het kort

Een content management systeem moet vooral logisch werken, intuïtief zijn en genoeg vrijheden geven om van jouw website een tool te maken waarbij de bezoeker centraal staat, zonder toegevingen te moeten doen in hun beleving.

13 & God - Perfect Speed