In het kort
Over 'Weesgedichten'
Om de poëzieweek in 2021 niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, lanceerde Utopia, de bibliotheek van Aalst, het initiatief ‘weesgedichten’. Zo kon eenieder dat dat wou een gedicht adopteren en op een raam laten aanbrengen.
De opdracht
Het adopteren van een weesgedicht kan via weesgedichten.be, een website die wij samen met het team van Utopia ontworpen en ontwikkeld hebben. Het project kende doorheen de jaren zo’n succes dat het ondertussen ook buiten onze landsgrenzen uitgerold wordt.
Het geeft altijd enorm veel voldoening om als developer een initiatief zoals Weesgedichten mee te ondersteunen. Als we zien hoe dit project nu ook buiten de grenzen van België enthousiast onthaald wordt, dan zijn we stiekem wel heel fier dat we hier vanaf het begin aan meegewerkt hebben.
Het verhaal achter 'Weesgedichten'
De allereerste editie van weesgedichten kwam tot stand op de golven van een allesbehalve poëtische pandemie. Utopia, de bibliotheek van Aalst, zocht koortsachtig naar een manier om de Poëzieweek van 2021 niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Uit de gezamenlijke kokers van een paar Utopianen rolde de gedachte om weesgedichten te laten adopteren door eenieder die dat wou.
Tussen idee en uiteindelijke uitwerking lag een volledig onontgonnen pad. Uiteindelijk slaagden Utopia erin om niet minder dan honderd gedichten op evenveel ramen aan te brengen. Maar daar bleef het niet bij. Aangezien de website met de honderd weesgedichten op minder dan één uur volledig ‘uitverkocht’ was, begonnen mensen – individueel, maar ook een volledig buurtcomité – spontaan zelf gedichten op hun ramen te pennen.
Lees het volledige verhaal op weesgedichten.be
Vanaf dag één leverde Antenna maatwerk en hebben ze op basis van onze wensen en noden een gebruiksvriendelijk platform neergezet heeft dat essentieel is voor het slagen van het project Weesgedichten.
Op zoek naar een partner om jouw initiatief te lanceren? Wij helpen graag mee!