heraCLES

Interne online webapplicatie bedoeld voor projectopvolging en informatiebeheer.

Overzicht

Het doel van (gedeeltelijke) automatisatie en integraties is vaak optimalisatie van de tijd die medewerkers, en eventueel extern, besteden aan bepaalde taken. Het uitvoeren van repetitieve taken zoals exports, het publiceren van projecten op de website of medewerkers wijzen op hun taken en verantwoordelijkheden kan (deels) geautomatiseerd gebeuren.

Samen met Hera dachten en werkten we een interne online webapplicatie uit die projectopvolging en informatiebeheer moet stroomlijnen.

Services

De meerwaarde van dit maatwerk wordt merkbaar in de efficiëntie van de medewerkers en de éénduidige communicatie met externen.

Wie is de klant?

Hera is een internationaal team van multidisciplinaire professionals met expertise in health and development research, programming, evaluation and policy.

Als onafhankelijk bedrijf werken ze dagdagelijks met een netwerk van experts, onderzoekorganisaties, ngo’s en publieke gezondheidsinstellingen om de gezondheidszorg wereldwijd te verbeteren.

Uitdaging

Om de kostbare tijd van elke medewerker zo optimaal mogelijk te gebruiken is het belangrijk dat hun focus kan liggen bij hun expertise en niet bij het dagdagelijks opvolgen van één of meerdere projecten.

Een digitale webapplicatie brengt meer structuur en zorgt voor een geautomatiseerde aanpak binnen een organisatie zodat men zich opnieuw kan focussen op de echte doelen van het bedrijf.

Oplossing

De online webapplicatie, HeraCLES, wordt vandaag gebruikt door meerdere medewerkers van Hera. Het is enerzijds een tool om informatie te raadplegen over projecten uit het verleden, maar helpt vooral om de lopende projecten verder op te volgen.

Volgende functionaliteiten werden vooropgesteld

Search engine

De zoekmachine helpt om snel de juiste projecten te vinden en laat toe om in de complete data-set te zoeken die gekoppeld is aan de projecten.

Exports

De applicatie laat toe om de informatie van een project – volgens bepaalde vaste templates – te exporteren naar een zip-bestand met alle bestanden van één of meerdere projecten.

Authenticatie & authorisatie

Wat een gebruiker te zien krijgt en wat hij/zij mag doen, wordt bepaald op twee niveaus. Er is een rol in de applicatie en een rol binnen het actieve project.

Integratie met AFAS

Geen enkel project kan bestaan als het niet in de ERP software bestaat, in dit geval AFAS die gebruikt wordt bij Hera.
Alle informatie over een lopend project wordt dagelijks gesynchroniseerd naar HeraCLES via de SOAP connectors die voorzien zijn in AFAS.

Integratie met Processwire

De website van Hera is gebouwd in Processwire. De projecten op de website worden bepaald door geautomatiseerde communicatie met HeraCLES.

De projecten op de publieke website worden bepaald vanuit HeraCLES. Het beheer en inhoud blijft op die manier gecentraliseerd.

Ontwikkeling

In functie van schaalbaarheid en de mogelijkheid om te integreren met third party applicaties, is er gekozen om de backend en frontend volledig van elkaar te scheiden.

Symfony

De backend is volledig gebouwd in Symfony met een Doctrine integratie.

React

De frontend maakt gebruik van React. Dit laat ons toe om de gebruikersinterface snel en intuïtief te houden, o.a. door een directe feedback.

Elasticsearch

De zoekmachine binnen het systeem werkt op basis van Elastic Search.

Vertel ons jouw verhaal, en wij helpen jou verder!

Bekijk ook onze andere cases

Plan International Belgium

Dit online platform helpt om het beheer en de opvolging van de projecten bij Plan International België inzichtelijk te maken.

Lees verder

Cikler

Een intuïtieve routeplanner voor fietstoerisme die de focus legt op beleving

Lees verder